Päättyneet näyttelyt

Taidekeskus Ahjo

11.1. – 31.1.

Sysi, Kytö ja Hiili:
P-K Ammattiopisto Aivopieru

Pohjois-Karjalan ammattiopisto Joensuu tekniikka ja kulttuuri, viimeisten valokuvausopiskelijoiden näyttely Aivopieru, Taidekeskus Ahjossa 11. – 30.1.2017.

Näyttely avoinna 11.–30.1.2017
Avajaiset 10.1.2017 kello 18.00
Tervetuloa.

Näyttely koostuu opiskelijoiden valokuvista, piirroksista ja videoista, joita on kuvattu niin studiossa kuin sen ulkopuolellakin. Teokset ovat siis varsin monipuolisia, vaihdellen erilaisista valokuvista mandala-piirroksiin, musiikkivideoon ja elokuvan traileriin.

Näyttelyyn on ilmainen sisäänpääsy ja se soveltuu kaikenikäisille.

Näyttelyn kuvamateriaali katseltavissa ja ladattavissa tästä linkistä: https://goo.gl/BFT1oL

Jonna Ahvonen
Rikkaan naisen syntymäpäivä

Syntymäpäivä! Olet luultavasti tottunut viettämään syntymäpäiväsi perheesi ja ystäviesi kanssa. Päiväsi voi olla hyvinkin arkinen, mutta kotona kahvin kanssa odottaa täytekakku. Saat lahjoja läheisiltäsi ja viestejä jopa sukulaisilta, joita et tunne. Mutta minkälainen syntymäpäivä on rikkaalla naisella, jolla on rahaa kuin roskaa? Tämä musiikkivideo kuvaa rikkaan naisen onnellisen syntymäpäivän. Tuoko raha sittenkään onnea? Mikä on rahan arvo, kun on kyse onnellisuudesta?

Jenna Kankkunen
Mielen koukeroita

Piirsin syksyllä mappitaululle tekemisen puutteessani ison mandalan, josta lähti idea tehdä näyttely värityskuvista. Lokakuusta lähtien luonnostelin erilaisia kuvioita, joita yhdistelin mandaloiksi, eli ympyrän muotoon piirretyiksi kuvioiksi, jotka kuvaavat kosmosta symbolisesti, ja joita käytetään mietiskelyn apuvälineinä. Valmiita kuvia annoin ihmisille väritettäväksi ja lopuksi kuvasin väritetyt mandalat, joista näyttelyosuuteni koostuu.

Katri Karppanen
Dear Diary

Mitä kaikkea voikaan päiväkirja pitää sisällään? Kuvani kertovat tarinaa arjestani ja siihen kuuluvista ihmisistä sekä maisemista. Ajatus päiväkirjamaisista kuvista syntyi ideasta kuvata viikoittain asioita, joita arjessani näen. Toteutin idean kuvaamalla useina päivinä kameralla sekä puhelimella. Valitsemani kuvat ovat minulle tärkeitä ja kuvittavat päiväkirjani kirjoitelmia. Vaikka kuvat ovatkin arkisia, ne kaikki kertovat eri tarinan, koska jokainen päivä on erilainen.

Joonas Katajisto
Pyton – kuvitteellinen toimintatraileri

Vanhempiensa traagisen murhan jälkeen Jake Python alkaa puolustamaan oikeutta sekä taistelemaan rikollisuutta vastaan. Hänen vanhempiensa murhaajien etsinnät eivät tuota tulosta. Hän janoaa kostoa. Kaksi erittäin vaarallista rikollista karkaa vankilasta ja Python laitetaan töihin nappaamaan heidät. Ajan kuluessa Pythonille selviää, että karkurit liittyvät olennaisesti hänen vanhempiensa murhaan.

Liina Kinnaslampi
Hylätty

Autiotalo, mökki, päiväkoti, huoltoasema, meijeri, mylly tai auto. Jokaisella niistä on oma kiehtova historia ja tarina kerrottavanaan. Kuulin tarinoita vanhemmilta ja isovanhemmilta kuvien takaa. Kuinka isäni muistaa hakeneensa oman isänsä kanssa myllyltä jauhopusseja monet kerrat viikossa hevosten kanssa. Kuinka isoäitini muistaa naapurin pojan nukkuessaan pieraisseen ja sanoneen Austin. Jokin minua kiehtoo näissä kuvissa, oli se sitten haalistunut maali seinissä ja ovenkahvoissa tai ruoste metallissa. mitä niille tehdä, jättää paikoilleen ja antaa ajan tehdä tehtävänsä, laittaa myyntiin tietämättä, tuleeko kukaan koskaan ostamaan niitä. Hylätty tai aikaansa unohdettu, jokainen meistä näkee niitä päivittäin huomaamatta. Kuvat on otettu Etelä-Karjalassa Savitaipaleella, kotipaikkakuntani ympäristössä.

Iina Martiskainen
Inner Demons

Jokaisella meistä on pimeät puolensa. Näyttelyni tarkoituksena onkin esittää, mitä nuo ihmismielen pimeimmät ajatukset ja huonoimmat puolet näyttäisivät fyysisessä muodossa. Pyysin myös mallejani miettimään ja ilmentämään omaa näkemystään sisäisistä demoneistaan.

Inka Nevalainen
Symmetria

Olen aina pitänyt symmetriasta ja järjestyksestä. Töissä käydessäni aloin kiinnittää huomiota metalliteollisuudessa esiintyvään symmetriaan. Ymmärsin, että sitähän riittää, ja erilaiset metallit ovat todella kauniita erilaisissa valoissa ja varjoissa. Kuvissani olen tuonut esille juuri tätä erilaista estetiikkaa ja rytmiä.

Mia Ylhäinen
Unohdetut lelut

Aikuisikään tullessa vanhoja lelujaan kohtaan ei juurikaan tunne enää mitään, ja niistä tahtoo vain päästä eroon. Aloitin syksyllä kuvamaan erilaisia perspektiivikuvia, joista yhdessä käytin pientä leluautoa. Kuvatessani leluauton perspektiivistä mietin, että pieni lelu näytti kovin hylätyltä ja yksinäiseltä – tästä mieleeni juolahti ajatus hylätyistä leluista, niitähän on loppupeleissä hyvin paljon. Siispä lähdin kiertelemään kirpputoreja ja näin paljon vanhoja, rähjääntyneitä leluja, joita myytin pilkkahintaan 20 sentillä ja joista osan sain matkaani ilmaiseksi. Tämä pistää miettimään miten lelut, joihin on tuhlattu lapsuuden aikana satoja euroja, heitetään pois sen enempää ajattelematta.