Päättyneet näyttelyt

Taidekeskus Ahjo


Riverian Outokummun koulutusyksikön kuvallisen ilmaisun osaamisalan
opiskelijoiden yhteisnäyttely

Elämää galleriassa

Elämää galleriassa -näyttely on Riverian Outokummun koulutusyksikön kuvallisen ilmaisun osaamisalan opiskelijoiden ensimmäinen yhteisnäyttely. Valokuvaukseen ja graafisen suunnitteluun sekä kuvataiteeseen suuntautuvien opiskelijoiden teokset ovat upea kokoelma maalauksia, valokuvia ja julisteita.

Elina Patel
Intia
Matkustellessani Intiassa ihastuin sen moninaisiin kulttuureihin ja räikeisiin väreihin. Intiaa voisikin sanoa taiteilijan paratiisiksi, koska aiheita ja teemoja löytyy loputtomasti. Tässä näyttelyssä haluan tuoda esille muun muassa Intian pohjoista ilmastoa sekä tutkiskella kansallislinnun olemusta.

Oona Hämäläinen
Neljä vartijaa
Halusin antaa kurkistuksen erään tarinani ja pitkäaikaisen projektini maailmaan ja siellä vaikuttaviin henkilöihin. Teoksissa kuvataan neljää neitoa, veden, tulen, ilman ja maan vartijaa, joiden kerrotaan perimätiedon mukaan yhdessä muovanneen maailman olemassa olevaksi.

Nea Hummelholm
Donna
Pohdin teoksissani naiseutta mytologisten olioiden siivittämänä. Oma suhtautumiseni naiseuteen vaihtelee vahvasti päivittäin. Toisinaan se tarkoittaa minulle vahvuutta ja voimaa. Toisinaan taas ruumiillista heikkoutta ja mielen haurautta.

Renny Sayialel
Aivojen toiminta
Aivot ovat yhteydessä mieleen, jossa ajatukset, tunteet ja tietoisuus kerääntyvät erikoislaatuiseen arkistoon. Hallitseva mielentila toimii maalauksessani universaalina toimintajaksona. Ihmismäinen henkilö kuvastaa sykkivää intohimoa ylläpitäen omaa suunnatonta tietoverkkoaan.

Marika Mäkkeli
Katse satoon
Luonto on kaikessa monimuotoisuudessaan erittäin mielenkiintoinen. Se kiehtoo minua ja haluan tarkastella sen yksityiskohtia hyvin läheltä. Erityisesti marjat ovat kiehtoneet minua aina merkillisten muotojen, värimaailmoiden, kauneuden ja erilaisten rakenteiden vuoksi.

Seija Amosov
Hetkiä
Parasta elämässä ovat omat lapset, luonto ja mielikuvitus. Ihan tavalliset pienet hetket. Kun haluaa ikuistaa miten lapsi on onkinut vonkaleen ja lapsi haluaakin jo siirtyä muualle.

Minna Kärkkäinen
Lapin lumoa
Lapin luonnossa vaeltaessa olen kokenut hetkiä, jotka ovat liikuttaneet minua niin syvältä, että aika tuntuu pysähtyvän, silloin saa vain olla, ilman maailman murheita ja kiireitä.

Helmi Ylisirniö
Balladi kauneudesta ja pimeydestä
Maalaukseni ovat kuvauksia naishahmoista surrealistisissa ympäristöissä. Ihmishahmojen kautta kanavoin esille herkkyyttä, kauneutta ja rauhan tunnetta, mutta myös yksinäisyyttä ja surua.

Irma Lehikoinen, Taina Koistinen, Jenna Koskela, Piia Kinnunen, Leila Piiparinen , Sarianna Ikonen, Moses Njie
Liike
Olemme kuvanneet liikettä ja tanssia. Liike on kappaleen paikan jatkuvaa muutosta. Se on koettua ja elettyä elämää. Tanssijan liike on myös taitoa ja tekniikkaa. Usein se on jonkun toisen näkemää, tässä myös kuvaamaa.

Nina Karaush ja Bahia Ayoubi
Antiutopia
Antiutopia, joskus se on kuin pseudokarnevaali. Vaikka ne kuvaavat vaaroja ja pelkoja, ne samalla auttavat tiedostamaan, mikä ei ole hyväksi. Siitä tuntuu melankoliaa, omien mielipiteiden ja ideoiden, läpimurto, jotka ennen olivat vain hautautuneet syvälle mieleen pohdiskeluna.